Pozdravljen,
Svoj odgovor bom začel z zahvalo za tale post. Brez podanega mnenja stanovalcev o delu varnostnikov, predstavniki ne moremo vedeti dejanskega stanja v domovih – to je dejstvo.
Pametnega odgovora nisi dobil, ker tudi pametno postavljenega vprašanja ni bilo – brez zamere – kaj delajo predstavniki? Zveni kot provokacija in ne kot dejansko vprašanje na katerega želiš odgovor!
Ne vem od kje informacija, da ima predsednik ŠS tolikšen vpliv kot direktorica? To ni res. Študentski svet opozarja upravo na stanje v domovih (beri: problematiko, ki jo opaža ali na katero ga opozorijo stanovalci). Kaj pri tem delamo? Trudimo se, da pripombe, kot je tale, ne ostanejo neopažene. Upravo smo v tem študijskem letu že nekajkrat opozorili na neprofesionalno delo varnostnikov – na Gosposvetski naj bi bilo stanje sedaj boljše, a kot si sam zapisal, očitno ni. NIKOLI nismo in ne dajemo večje besede varnostnikom kot študentom, ampak VEDNO upoštevamo vaše mnenje in se zavedamo, da ima vsaka zgodba tudi dve plati.
Defenitivno pa ni sprejemljivo, da vas varnostnik meče iz kuhinje, če niste kršili domskega reda ali kalili nočnega miru!
Z domsko izkaznico SMEŠ v katerikoli dom, ob katerikoli uri. Seveda pri takem mirnem vstopu nimaš nič proti, če te varnostnik popiše? Vpraša za domsko, ipd.? Nažalost pa kljub našim opozorilom nočni varnostniki še vedno ne upoštevajo pravic študentov (verjetno jih sploh ne poznajo, oz. jih ignorirajo). Skoraj na vsaki seji je bila debata o varnostniki, vendar do sedaj nismo bili pretirano uspešni.
Z novim vodstvom ŠD se stvari premikajo na bolje, tako da sedaj potekajo redni sestanki z dnevnimi receptorji, v prihajajočem tednu pa je na urniku tudi sestanek z direktorjem Varnosti Maribor d.o.o., kjer ga bomo seznanili z vsemi dosedaj zbranimi pripombami!
Spanje v ložah??? Kje?Kdaj?Kdo? Ne moremo vseh povprek obtoževati, če ne vemo za koga točno gre! Predlagam, da vsako kršitev posredujete do svojega predstavnika ali direktno do referentov. Predstavniki so se na 3. redni seji ŠSSŠD obvezali tudi, da bodo sami zbirali pritožbe in jih direktno posredovali do uprave ŠD.
Obveznosti in naloge ŠSSŠD so navedene v statutu UM in domskem redu. Če pa na kratko povzamem, smo tukaj da vam pomagamo pri reševanju zapletov in vas obveščamo o aktualnih zadevah .Vsako leto imamo sestanke po domovih, na katerih so prisotni tudi predstavniki uprave, kjer skupaj s stanovalci debatiramo o aktualni problemati. Takšen sestanek je bil tudi decembra na Gosposvetski, ker so se pojavljale težave z dvema nočnima varnostnikoma. Na ta način smo to težavo rešili še v istem tednu.
Za stanovalce organiziramo veliko število projektov, na katerih imajo priložnost
pristnega druženja – Brucovanje, Spoznavni večeri v vsakem naselju, Poizpitni žur, Spomladanski žur, Študentovanje – ponedeljkova druženja ob pokru, turnirju v Človek ne jezi se, Tomboli, pikadu, ipd… Izdajamo glasilo Tu sem doma – vedno znova vabimo stanovalce, da sodelujejo pri ustvarjanju le tega.
Ne vem kaj točno želiš, da bi predstavniki delali?
O vseh težavah, s katerimi se srečuješ v študentskih domovih, sem se pripravljen s teboj pogovoriti in ti tudi naše delo oz. poslanstvo podrobneje razložiti. Lahko me pokličeš ali pišeš na ZS, pripravljen sem se s tabo tudi srečati. Moj kontakt najdeš pod rubriko predstavniki.
Dodal bi še, da so vse seje ŠSSŠD javne, tako da se nam lahko pridružite vsi ki imate to željo. Prilagam tudi zapisnik ene od zadnjih sej, na kateri smo, upamo, da zadnjič imeli na dnevnem redu točko o težavah z varnostniki.

Lep pozdrav,
Jože Vuk